Det fins vel knapt noe mer sånn totalt usunt, søtt og klissete enn marshmallows.
Jeg kan ikke påstå at det er det beste jeg vet, men likevel har de et eller annet ved seg som gjør at jeg fint kan stappe innpå en fem seks stykker uten å blunke – før jeg kjenner at jeg blir litt sånn passelig småkvalm.
Føler du behov for et ekstra heavy sukkerkick nå midt i juleforberedelsene, så er marshmallows supereffektivt i så måte, og jeg kan dessuten glede deg med at det er ganske enkelt og veldig morsomt å lage selv.
Så hva tror du om å snekre sammen en porsjon da? Selv om det kanskje ikke er yndlings-snopet ditt heller, så kan det bli finfine julegaver hvis du putter dem oppi en pen krukke.
Det ligger masse ulike oppskrifter på hjemmelagde marshmallows på nettet.
Jeg har brukt oppskriften til TINEs kjøkken, og den satt som et (stjerne)skudd ved første forsøk! Jeg blir alltid så lykkelig over oppskrifter som faktisk går etter planen!
Du trenger:
20 ark gelatin
2 dl kaldt vann
400 g sukker
1 stk vaniljestang
200 g melis
Slik gjør du:
Legg gelatinen til bløt i en skvett kaldt vann.
Kok opp sukker og vann i en kjele.
Splitt vaniljestangen og skrap frøene opp i sukkervannet.
La det koke i ca 20 min. ( til 110˚).
Ta kjelen av varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og ha den opp i sukkervannet.
Avkjøl blandingen i 10 min. ( til 100˚).
Legg et godt lag med melis i bunnen av en langpanne på ca 20 ganger 30 cm – eller bruk noe annet hvis ikke du heller har en så liten langpanne.
Pisk sukkermassen i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser til blandingen er veldig tykk (ca et kvarter i en kjøkkenmaskin på nest høyeste hastighet).
Hell massen over i formen og bre den ut i et jevnt, passe tykt lag med en slikkepott. Strø rikelig med melis over og la det avkjøles helt.
Når massen er stiv kan du bruke en liten pepperkakeform å stikke dem ut med – eller skjære den opp i passe store biter. Rull bitene rundt i melisen, så alle sidene blir dekket.
Oppbevar marshmallowsene i et tett glass e.l. så de ikke tørker.
Ps. Hvis du bruker en form til å stikke ut med, så ender du opp med ganske mye «svinn». Dette er imidlertid bare å putte i en skål og plassere på et strategisk sted, foran tv’n f.eks. – så blir det bare borte, helt umerkelig og overraskende fort!